InfoboxOldal letöltve: 1
Eddigi látogatók: 1
A mai oldalletöltés: 0
A mai látogatók: 0

Szponzoraink:
Füzérért Alapítvány Nimród vadászbolt Sátoraljaújhely - Fazekas László vállalkozó Észak-Magyarországi Hadtörténeti Egyesület Abaúj Várvitézei Abaújvár Jövőjéért Egyesület Hercegkút község önkormányzata Erdélyi Kutatócsoport Egyesület Magyar Tartalékosok Országos Szövetsége B-A-Z Megyei Szervezete M.kir.106. Honvéd Tüzér Üteg Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség Füzéri Várgondnokság


Vallás

Hossza egyeztetések után, végre megkaptuk az engedélyt arra, hogy az elhagyatott zsidó temetõ felújítását, megkezdhessük. elsõ lépésben az aljnövényzet kitakarítását végeztük el, valamint elhelyeztünk egy szeméttárolót. A következõekben, egy információs táblát, saját költségünkön, ill. 2 db. padot az önkormányzat jó voltából fogunk kihelyezni. Nagyon reméljük, hogy munkánk eredményeként felhívjuk a figyelmet településünk egy olyan ma már akár történelmi emlékhelyére, ahol egykori zsidó lakosaink nyugszanak. És amit még jobban remélünk, hogy MINDENKI tiszteletben fogja tartani a temető csendjét, rendjét, és minden ember jogát vallástól függetlenül a tisztes nyugalomra! 
    De nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt, sem hogy 1944.12.17-18. harcok során itt ölték meg Ifj. Espák Márton, egykori Hercegkúti lakost, aki hõsként viselkedve védte visszavonuló katona társait.
A Temetõ régi állapota:
És a munka közben készült képek
Tesztelve Chrome 40.0, utolsó módosítás: 2015-3-31 20:36